Omerović: Čast mi je što više nisam član Stranke demokratske akcije

O daljem političkom angažmanu ću odlučiti naknadno, do Nove godine, ali sigurno se neću priključiti – to treba podcrtati – niti u PDA niti u bilo koju drugu stranku koja egzistira u TK-u, kazao je Nihad Omerović za Oslobođenje

Osim načelnika Omerovića, iz SDA su isključeni njegov savjetnik Nermin Jašarević, općinski pravobranilac Imšir Škahić, vijećnici Safet Omerović i Midhat Mujčinović, te Zaim Djedović

Čast mi je što više nisam član Stranke demokratske akcije, koja je postala jedna obična skupina ljudi koji rade u vlastitim interesima. Ovo je kazao načelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Podsjećamo, SDA navodi kako je načelnika Omerovića i neke od njegovih saradnika isključila iz stranke zato što nisu slijedili principe djelovanja stranke, te što su paralelnim djelovanjem radili u interesu drugih stranaka.

– Stvarno mi je čast što više nisam dio ove stranke, ako se ona može tako više nazvati. Tu se zapravo radi o ljudima koji su okupljeni s ciljem zadovoljavanja vlastitih interesa, što je dovelo do apsolutne privatizacije stranke, kazao je za Oslobođenje načelnik Srebrenika.

Dodao je i to kako nije isključen iz stranke, nego da je prošlu subotu na sjednici Općinskog vijeća Srebrenika kazao kako više nije član stranke, ali da ostaje kao nezavisni načelnik. Podsjećamo, Omerović se ranije već povukao iz svih organa stranke SDA i praktično otkako je preuzeo mandat načelnika oštro kritikuje vrh stranke.

– O daljem političkom angažmanu ću odlučiti naknadno, do Nove godine, ali sigurno se neću priključiti – to treba podcrtati – niti u PDA niti u bilo koju drugu stranku koja egzistira u TK. Svi ti navodi da sam ja bio istureno komandno odjeljenje PDA i da sam radio za njih, to su vapaji gubitnika kojem nije uspjelo da ostvari sve što je naumio, pa sad to fakturiše nekom drugom, dodao je Omerović.

Osim načelnika Omerovića, iz SDA su isključeni njegov savjetnik Nermin Jašarević, općinski pravobranilac Imšir Škahić, vijećnici Safet Omerović i Midhat Mujčinović, te Zaim Djedović.

Kontaktirali smo i Jašarevića, ali on nije htio komentarisati, ali nam je potvrdio da “druga stranka” o kojoj se govori u saopštenu SDA nije PDA.

Iz SDA je saopšteno i to da očekuju da isključeni članovi stranke vrate mandate i pozicije koje su dobili kao isključivo zbog toga što su kadrovi SDA.

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE