Hoće li nam djeca ostati u ovoj državi ili će otići da Nijemcima pune penzione fondove?

Između ostalog, Kučuk smatra da su izbori kao konkurs za posao te da bi građani od kandidata i partija trebali zatražiti prezentiranje odgovora na pitanja o zdravstvu, autoputevima, putevima, obrazovanju, javnom prijevozu i slično.

“Neki će reći da je ovo nemoguće, da previse tražim. A ja vam kažem da su odgovori na pitanja kako, ko, za koliko vremena i novca minimalno, koji se na svim tenderima na kojim učestvujemo traže, minimum koji nam klijent traži. I zato, do nas je hoćemo li vas pustiti da nam se praznim pričama provučete i dokrajčite državu. Jer, ne glasamo mi za vas, mi moramo shvatiti da glasamo za život kakav želimo svojoj djeci”, napisao je Kučuk.

U statusu se nalazi više od 40 pitanja na koja bi svaki politički subjekt trebao odgovoriti građanima, jer su izbori njegov konkurs za posao koji mu uručuju građani kroz proces glasanja.

“Kako će reformirati zdravstvo? Kako će izgraditi autoputeve, puteve i magistralne ceste? Kako će reformisati obrazovanje i kako će ga prilagoditi tržištu rada? Kako će riješiti probleme u ViK-u? Kako će riješiti problem javnog prijevoza? Kako će riješiti probleme sa zagađenjem zraka, vode, gradova i prirode? Ko će biti vaš kantonalni, ko federalni, a ko državni premijer, ako pobijedite? Ko će biti vaš ministar prometa i komunikacija, ako pobijedite? Ko će biti vaš ministar zdravlja, ako pobijedite? Ko će biti vaš direktor telekoma, ako pobijedite? Ko će biti vaš direktor Elektroprivrede, ako pobijedite? Ko će biti vaš direktor GRAS-a, ako pobijedite? Hoće li nam djeca ostati u ovoj državi ili će otići da Nijemcima pune penzione fondove?”, pita između ostalog Ejub Kučuk.

Njegov cijeli status možete pročitati u nastavku:

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE