Izetbegovićev savjetnik pravi skandale po Turskoj

Kako pišu portali pozivajući se na vrlo pouzdane izvore, savjetnik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Amel Suljović napravio je skandal na tradicionalnoj manifestaciji „Dani kulture o Bosni i Hercegovini“ u Istanbulu.

Kako pišu portali pozivajući se na vrlo pouzdane izvore, savjetnik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Amel Suljović napravio je skandal na tradicionalnoj manifestaciji  „Dani kulture  o Bosni i Hercegovini“ u Istanbulu,  koja je prije tri dana počela promocijom turskog izdanja fotomonografije ”Bosna i Hercegovina – očima ljubavi”, autora Samira Sinanovića   te izložbom 50 njegovih najboljih fotografija, agilnim organizatorima iz udruženja Bosna Sancak Akademik Kultur ve Tarih Vakfi  i Bosna Sancak Kultur ve Yardimlasma Dernegi.

Suljović je nešto bio ljut što su organizatori, valjda,  ne pitajući njega,  na ovu manifestaciju pozvali ugledne  umjetnike  i stvaraoce iz BiH, među kojima su pored Sinanovića, autora zasigurno najboljeg projekta fotomonografskog tipa o BiH svih vremena, u Istanbul pozvani i pjesnik  Abdulah Sidran te  interpretatori sevdahlinki Amira Medunjanin i Damir Imamović.

Abdulah Sidran

„Kakav Sinanović, kakav Imamović, otkud oni ovdje , mi imamo daleko kvalitetnije i bolje autore“, pokušao je zaprepaštenim domaćinima (o)držati lekciju bahati  Suljović.

Turci su  na fin i kulturan način odbili bilo kakav kontakt i „razmjenu mišljenja“ sa  Izetbegovićevim savjetnikom.

Amel Suljović je malo poznati književnik i novinar i nekadašnji predsjednik Društva za zaštitu i promociju kulture “Klepsidra” koja svake godine dodjeljuje nagradu Isa-bega Ishakovića, utemeljitelja Sarajeva. Mediji su o njemu izvještavali da je na savjetničku poziciju  došao zahvaljujući činjenici da je “zemljak” Sebiji Izetbegović, a ne stručnim  referencama.

(20minuta.net,TBT)

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE