Ko izdaje drugove?

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović iznio je u razgovoru za Klix.ba nedvosmislen stav u vezi s njegovim očekivanjima pred sutrašnji sastanak Bh. bloka na kojem bi se trebao zauzeti stav o eventualnoj koaliciji sa SDA i drugim nacionalnim strankama.

“Očekujem da Bh. blok nakon sutrašnjeg sastanka izađe pred javnost sa čvrstim stavom i jasno i glasno kaže da onima koji nas pljačkom i nacionalizmom mrcvare već 30 godina nećemo prodati povjerenje koje su nam na ovim izborima dali građani. Nama su povjerenje dali građani koji su prevareni jer su ’91. zaokružili da su za nezavisnu, demokratsku, sekularnu državu ravnopravnih građana i naroda, a umjesto toga su dobili oligarhiju koja svoj kriminal krije iza nacionalističke dimne zavjese”, kazao je Kojović, prenosi Klix.

Ističe da su svoj stav o pozivu na učešće u vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om rekli jasno i nedvosmisleno.

“Ponosan sam da je odluka Naše stranke o nesaradnji s nacionalistima u njihovoj etničkoj podjeli i ekonomskom siromašenju zemlje donesena jednoglasno. Ukoliko sutra naši partneri u Bh. bloku iznesu isti stav, onda se, prema mom mišljenju, prvi put nakon Daytona u BiH pojavljuje politička snaga koja je u stanju politički reintegrisati zemlju, ekonomski je oporaviti i napraviti stvarne korake prema NATO-u i EU integracijama. Neupitno je, barem za nas u Našoj stranci, da je sutrašnji sastanak važan, pa možda i historijski. Ideja građanske BiH je sutra na velikom testu”, kazao nam je Kojović.

Na pitanje da li će Naša stranka podržati svoje partnere iz Bh. bloka ukoliko se neki od njih odluče da ipak idu u vlast.

“Ukoliko se neki od partnera odluče da idu u koaliciju s HDZ-om, SDA i SNSD-om, oni samim tim izlaze iz Bh. bloka. I naravno, ne može se očekivati da ih Naša stranka podrži u tome”, kategoričan je Kojović, prenosi Klix.

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE