Od ‘Kristalne prizme’ do gubitaša:Smijenjen direktor i Uprava Sarajevo osiguranja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midhat Terzić, direktor Sarajevo-osiguranja, podnio je zahtjev za sporazumno razrješenje sa funkcije predsjednika uprave, koju je Nadzorni odbor prihvatio na sjednici održanoj 18. maja, stoji u službenoj informaciji Sarajevo osiguranja.

Također se navodi da je Terzić ovaj zahtjev podnio “iz ličnih razloga” na sjednici Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja koja je održana u srijedu. Prihvatajući zahtjev nadzorni odbor je istovremeno odao priznanje Terziću “za dosadašnje uspješno upravljanje i vođenje kompanije koja je dugogodišnji lider na tržištu osiguranja u BiH.”

Na istoj sjednici Nadzorni odbor Sarajevo-osiguranja je razriješio i ostale članove Uprave Sarajevo-osiguranja koji su mandatom bili vezani za direktora Terzića.

Za v.d. direktora imenovan je Arif Kulić, aktuelni direktor firme „Osing – osiguranje inženjering d.o.o.“ koja je u vlasništvu Sarajevo-osiguranja.

Sead Tikovina,prištinski student, sa plaćom od 19.246 KM

Podsjećamo , da su najveće plaće u Federaciji BiH upravi imali članovi Uprave „Sarajevu osiguranja“. Najveću plaću od 19.970 KM imao je član Uprave „Sarajevo osiguranja“ Izet Jelić,u stopu ga prati njegov kolega Sead Tikovina sa plaćom od 19.246 KM.Direktor Sarajevo osiguranja Midhat Terzić jedan je od vodećih sa plaćom od 18.819 KM,zatim Advija Alihodžić sa plaćom od 18.870 KM .

Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini (po zakonu nadležna je da osigurava i vodi sve relevantne podatke o cjelokupnom tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini) je objavila najnovije rezultate poslovanja svih osiguravajućih društava u BiH.

Najlošiji poslovni rezultata ima Sarajevo-osiguranje d.d..
Prema podacim Agencije , Sarajevo-osiguranje d.d. je imalo ukupan pad premije za (- )27,66 %.
Tako je u februaru 2015.god. Sarajevo-osiguranje d.d.je imalo ukupnu premiju 11.696.954,00 KM , udio u ukupnoj premiji društava u Federacije BiH je 18,79%,udio u ukupnoj premiji svih društava u BiH 13,71 %.
Za isti period 2016.god. Sarajevo osiguranje d.d. je imalo ukupnu premiju 8.461.630,00 KM, udio u ukupnoj premiji društava u Federacije BiH je 13,04%,udio u ukupnoj premiji svih društava u BiH 9,32%.

Nismo uspjeli u Vladi saznati je li smijenjen i savjetnik Nedžad Branković,ili je on ovo sve i organizirao da bi sam mogao kupiti Sarajevo-osiguranje.

Jedno je sigurno,izgubljeno povjerenje građana u Sarajevo-osiguranje,teško će se povratiti. Sigurno neće , ako i dalje bude savjetnik Branković u ovom osiguranje.

Nedžad Branković: Sve po Zakonu do privatizacije Sarajevo osiguranja.

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE