Presuda Damiru Hadžiću: Davor Martinović smušeno i neubjedljivo branio Hadžića !

Nakon što je odbrana Damira Hadžića u završnoj riječi zatražila donošenje oslobađajuće presude, izricanje presude optuženima za zloupotrebe u sarajevskoj Općini Novi Grad zakazano je za četvrtak, 31. januar.

Advokat Davor Martinović je, kako je rekao, uložio trud i napor kako bi uvidio šta je njegovom branjeniku stavljeno na teret, te dodao da ako je i bilo slučajeva oko izuzimanja zemljišta, kao u ovom predmetu, bilo koja općina bi postupila kao što je to uradila Općina Novi Grad.

Damir Hadžić i Davor Martinović u sudnici Općinskog suda u Sarajevu

 

Advokat Davor Martinović je suvlasnik “Euroherc osiguranja” i predsjednik Upravnog odbora ovoga osiguranja , gdje je Damir Hadžić direktor .

Takođe,Damir Hadžić se tereti i za krivično djelo u krivičnom predmetu”Zadruga” za nezakonito izvlačenje novca iz “Euroherc osiguranje”, i u ovoj optužnici Hadžića brani advokat Davor Martinović.

 

Bivšeg načelnika Općine Novi Grad Hadžića te općinske službenike Horo i Čauševića optužnica tereti da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Radeljašu, kojem je iz budžeta omogućena isplata više od milion maraka za zemljište koje je 2006. godine Općini platio 51.340,00 KM, a Horo je optužena i za pranje novca.

Pored toga, optužnica tereti Radeljaša da je, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, u periodu od 2013. do kraja 2014. zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM, namijenjen isključivo za finansiranje političke partije BOSS, i usmjerio ga na privatni račun.

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE