Sarajevska policija prijavila Općinskom sudu Muriza Memića zbog protesta 5. oktobra

Mirno okupljanje građana kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održano je kao vid podrške porodici ubijenog Dženana

Druga policijska uprava, odnosno Policijska stanica Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Muriza Memića jer je 5. oktobra organizirao okupljanje građana, a prethodno nije podnio prijavu za njegovo održavanje.

U svom zahtjevu koji je potpisao Vahid Bakija, komandir Druge policijske uprave, navodi se da je Memić prekršio Zakon o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, javlja Patria.

Mirno okupljanje građana kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održano je kao vid podrške porodici Memić koja od februara 2016. godine traži istinu o smrti sina Dženana Memića.

U zahtjevu koji je upućen Općinskom sudu navodi se da je Memić na protestima održanim 29. septembra ispred Narodnog pozorišta najavio da neće prijaviti naredni skup policiji jer je „umoran, da puno hoda kako bi prikupio potrebnu papirologiju za održavanje skupa“.

Druga policijska uprava traži da se održi pretres na koji će biti pozvan i Memić, kao okrivljeni. Između ostalog, policija od Suda traži i da se izvrši uvid u DVD sa videozapisom koji je snimljen 29. septembra 2018., kao i DVD sa videozapisom snimljenim 5. oktobra 2018. godine.

Od Suda traže da se Memić proglasi odgovornim za učinjeni prekršaj i kazni.

Facebooktwitter


« (Previous News)Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE