SDA moli sve probosanske stranke da zajedno naprave vlast

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona na prethodnim izborima Semir Efendić u razgovoru za Klix.ba govorio je o planovima nakon izbora, potencijalnim koalicijama, uslovima od kojih zavisi da li će ostati načelnik te političkim oponentima.

Koga vidite kao potencijalnog partnera za pregovore. Je li to SDP, SBB ili možda čak Narod i pravda?

Zbog broja mandata koje su na državnom, federalnom i kantonalnom nivou osvojili SDP i DF te činjenice da DF ima i člana Predsjedništva BiH, bilo bi najlogičnije formiranje snažnog političkog bloka koji uključuje ove dvije stranke. Naravno ako one to žele. Tu je i SBB koji je do sada bio u koaliciji sa SDA na svim nivoima. SDP i DF u Kantonu Sarajevo pokušavaju praviti tzv. lijevi blok zajedno s Našom strankom.

Moje mišljenje je da Naša stranka nije nikakva ljevica. To je prije svega antibošnjački politički projekt koji za cilj ima slabljenje bošnjačkog političkog faktora pa i razgradnju bošnjačkog nacionalnog i političkog identiteta. Iako se dobro maskiraju u tome što rade, njihova želja da se bave obrazovanjem u Kantonu Sarajevo, ostrašćenost u svakoj ideološkoj raspravi o nekom od pitanja bitnih za nacionalni identitet Bošnjaka, već ih je otkrila.

 

Najglasniji u tome da neće sa SDA su Narod i pravda i Naša stranka. Nećemo ni mi s njima.

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE