Tatarin od Goražda dovodi SDA na vlast !


Načelni sporazum o novoj koaliciji koju čini 13 poslanika, od ukupno 25, što je tijesna većina u kantonalnom parlamentu, potpisan je sinoć.

Zastupnici će tokom dana uputiti zahtjev za sazivanje skupštine kantona koja bi najvjerovatnije trebala biti održana početkom naredne sedmice.

Ko je SEAD TATARIN !
Na zvaničnoj web stranici općine Goražde objavljeno je  sljedeće:
Rođen: 14.05.1987. godine
Stručna sprema: SSS
Zanimanje: frizer
Mjesto zaposlenja: Stranka dijaspore BiH
Nacionalnost: Bošnjak
Stranačka pripadnost: Stranka dijaspore BiH

Sead Tatarin pucao na kolegu jer je napustio Stranku dijaspore

Kantonalni tužilac Mirsad Bilajac kazao je za portal klix 26.9.2017.godine da je protiv Tatarina podignuta optužnicu zbog ugrožavanja sigurnosti jer nema dovoljno dokaza da bi se ovo djelo okvalifikovalo kao pokušaj ubistva Ramiza Dragolja.

“Na osnovu dopisa iz policije, odnosno od strane ovlaštenih službenih lica treba provesti još neke istražne radnje i bit će podignuta optužnica za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti lica jer je upotrijebljeno oružje. Njegova prva izjava je bila da je namjeravao prepasti to lice nakon nekih prepirki, svađa i nesporazuma. Tužilaštvo nema dokaza da bi ga mogli optužiti za pokušaj ubistva uzimajući u obzir da je teško shvatiti poziciju gdje je bio oštećeni i kuda je metak prošao i kolika je bila udaljenost od oštećenog da bi mogli govoriti o pokušaju ubistva. Znači, imamo rupu u zidu na visini od nekih dva i po metra, metak je najvjerovatnije rikošetirao, tako da ne možemo reći da imamo dokaza o nekom pokušaju ubistva kao što se pričalo. Ali ono što možemo dokazati je krivično dijelo ugrožavanja prijetnjom po život ili tijelo”, izjavio je Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac.

Mogući motivi napada su ranija neslaganja između Dragolja i Tatarina vezana za djelovanje i rad Stranke dijaspore.

“Bila je prepirka oko političkih neslaganja, a prema izjavama, nesuglasica je bilo i ranije, oštećeni se još nije izjasnio o čemu je riječ”, ističe Bilajac.

Facebooktwitter


« (Previous News)Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE