U Goraždu SDA ide u opoziciju ?

Pregovori o formiranju vlasti u BPK Goražde,  uveliko traju,  ali bez SDA i Liberalne stranke .

Novu parlamentarnu većinu u Skupštini BPK Goražde tako bi činili Nezavisna bosanskohercegovačka lista s tri poslanika, SBiH, SBB, SDP, DF i Goraždanska priča sa po dva poslanika te Nezavisni blok, A-SDA i Naša stranka sa po jednim poslanikom, što bi bilo 16 od ukupno 25 poslanika, koliko ima Skupština BPK Goražde.

Po ovome vječita Daliborka Milović, Dopredsjedavajuća Skupštine BPK Goražde i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, neće više biti dio vlasti u ovom Kantonu.

DALIBORKA MILOVIĆ JE VAŽNIJA OD SUDBINE BPK, TAKO MISLE U SDA

 

“Već duži niz godina potvrđuje se mišljenje javnosti da Vladu potvrđuje ili obara predsjednica Liberalne stranke, dopredsjedavajuća Skupštine BPK i poslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH, gospođa Daliborka Milović. Snaga i utjecaj kojim raspolaže gđa Milović veći su od svih boračkih udruženja zajedno, a legitimitet za takvu moć, iz mandata u mandat, daju joj građani BPK i njen politički sponzor SDA. Neprincipijelna skupštinska većina nastala na programu zadovoljavanja ličnih interesa, brže od brze ceste uništava i posljednju nadu da su pravda i odgovornost osnovna funkcija izvršne i zakonodavne vlasti” kažu iz Demokratske fronte .

 

 

Daliborka Milović,Predsjednica Liberalne stranke i predsjednica Kluba Srba

 

Facebooktwitter


« (Previous News)Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE