Uhapšen Izet Nizam, bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima

Uhapšen je Izet Nizam (SDA), koji je pod istragom i osumnjičen je za koruptivna krivična djela za vrijeme dok je obnašao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici SIPA-e, prema nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na području Sarajeva, uhapsili su osumnjičenog Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici.

Uporedo s hapšenjem izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je od 2011. do 2015. godine, dok je obnašao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stranaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih krivičnih djela osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist.

Osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela primanje dara ili drugog oblika koristi iz člana 217. KZBiH.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

 

 

 

 

 

Facebooktwitter

Comments are Closed

Portal 20minuta.net unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom evropskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja...
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE